info@hanzadebaklava.com 0 (380) 543 46 46 P.tesi-Pazar 08:30-22:00

Tatlı Hanzade’de Yenir

Geleneksel Türk baklavasını Düzce' ye tattıran Hanzade, Baklava çeşitleriyle her geçen gün ününe ün katıyor.Yıllardır lezzetinden ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden ürettiği baklava çeşitleri, Antep' in eşsiz boz iç fıstığı, Urfa' ın sade yağı ve Hanzade Baklava & Dondurma' nın maharetiyle hazırlanıyor.

En iyi lezzeti sunmak adına, gelişen teknolojiye rağmen bugün hala her katı tek tek elde açılan baklavalar, el işçiliğinin lezzetle buluştuğu bir zanaat olan Hanzade’nin hikayesini beyden dinleyelim onu Düzce’ya daha yakından tanıtalım istedik.

Şimdi biz babadan gelme bizim işimiz ben 30 senden beri bu işi yapıyorum. İşimin ustalığını yapıyorum. Bizim işin okulu burası, bu işi çalışarak öğreneceksin. Başka türlü tecrübe edinmek mümkün değil.

Babam amcalarım sülalede hepimiz bu işi yapıyoruz. Maraş’tan Antep’ten çıkacak insanlar genellikle baklava, dondurma ve biber işi yaparlar. Antep, Maraş ve Urfa yöresine baktığınızda birbirine yakın kültürler bulurusunuz. Antep baklavası, Maraş dondurması ve Urfa’nın kebabı meşhurdur. Bunların içinde baklava ayrı bir lezzet ayrı bir tattır.

Tatlı Hanzade’de Yenir